Naar inhoud

Winkelwagen

Je winkelwagen is leeg

Artikel: De favorieten van Lynn Van Royen

De favorieten van Lynn Van Royen - Four Roses

De favorieten van Lynn Van Royen

Four Roses staat voor een heel diverse collectie waar het niet draait om leeftijd maar om de manier waarop je in het leven staat.  Om inspiratie voor volgende collecties op te doen ben ik soms in 1 van onze winkels en steel ik met mijn ogen wat onze klanten uit de rekken halen of welke opmerkingen ze geven aan de paskamer. Maar ik heb intussen ook enkele bekende ambassadrices van onze brand, die mij evenveel inspireren en misschien jullie ook !

Het zijn steeds vrouwen die een portie fun in hun outfit weten te appreciëren en blij worden van de eenvoudige dingen in het leven. Ze zijn authentiek en krak in hun vak. Daar ben ik toch wel heel erg trots op. Lynn Van Royen nam zelfs de tijd om haar favorieten van deze winter voor de lens van Nena te tonen. Zo werd een druilerige ochtend toch een heel fijn moment op een prachtige locatie.

Naast acteren in verschillende talen is Lynn een authentieke, knappe madam en een tikkeltje anders. Ze schreef een boek vol kleine gelukjes, ze maakt lepels, studeert voor herborist en brengt ook nog 2 jongens groot. Stof genoeg voor een babbeltje ;-)

Lynn, Wat is voor jou het ideale kledingstuk?

Ik grijp uit mijzelf heel gemakkelijk naar een broek. Omdat dat het meest 'toelaat', mijn dagen zijn ook gevuld met vanalles en nog wat, soms is dat het gras afrijden, dan in een boom klauteren, noten rapen, kinderen van en naar school brengen, naar de set en terug…
En gemakkelijkst gaan al die dingen met een broek aan, of dat heb ik er toch van gemaakt in mijn hoofd. Zo een kleedje draag ik ook super graag hoor, maar alleen als ik weet dat ik niet teveel moet doen 😄 Ik ben al niet groot, dus als ik zo een kleedje draag dat bijvoorbeeld wat langer komt, dan moet ik al gauw opletten als ik te snel de trap op loop, of als ik me buk (dan hangt dat in de aarde) Haha, dus het is echt een comfy-overweging. Ik ben helemaal verslingerd aan die nieuwe boilersuit, ik heb hem een week aangehad, en had ik er geen kruidenkaas op gesmost, ik droeg 'm waarschijnlijk nog langer! En deze zomer waren de oranje/gele broek, en de zwart/witte geruite broek niet van mijn lijf te slaan! Heerlijk!

Four Roses is Belgisch en made in Europe, ben je een bewuste koper?

Zeker en vast en niet enkel op kledij.
Ik vind dat ongelofelijk straf dat jullie zo verantwoord omspringen met jullie product, dat jullie niet kiezen voor de goedkopere alternatieven maar voet bij stuk houden. Uiteindelijk is dat een risico dat jullie nemen, denk ik. Maar het maakt dat jullie stuks echt van goeie kwaliteit zijn, dat jullie verhaal klopt, en dat mensen die kiezen om jullie te dragen ook echt de goeie keuze maakten en op die manier bijdragen aan een bewustere maatschappij. Straf ze.

Je houdt van de natuur dat is een understatement, wat zijn dingen die je voor de planeet laat of net extra doet?

Haha, ja dat kan je inderdaad wel zeggen. Ik ben 't gelukkigst in mijnen hof, met al m'n geliefden rond mij, en met aarde aan mijn pootjes. :-D
Ik probeer zoals ik daarnet al zei, bewust te kopen. Volgend jaar zou ik graag terug mijn eigen moestuin opstarten, dit jaar kon dat er niet bij qua tijdsbesteding, maar ik hoop dus nu weer wel. Als dat niet zou lukken ga ik mijn licht eens opsteken bij CSA boerderij 'De Hoezekouter', daar kan je zelf mee helpen, de plantjes uitzetten, onkruid wieden, wateren, al dat soort dingen. Dat is niet verplicht trouwens he, je kan ook gewoon je deel kopen en gaan oogsten als het de moment is. Op die manier heb je dan bioloigsche groentjes, en lokaal geteeld. Dus geen camions die daarvoor over en weer moeten rijden, geen pesticiden, beter voor het milieu.

Ik sorteer heel precies mijn vuilnis. Als we gaan wandelen hebben we altijd een zak mee om plastiek en blikjes op te rapen die we langs de weg tegenkomen. Ik was met biologisch afbreekbare producten mijn kledij. We zetten de verwarming niet te hoog (dat is deels ecologisch, deels gewoon budget). We proberen regenwater op te vangen om de plantjes daar mee water te geven. Ik doe de lichten uit als we in een andere ruimte zijn.

Je draagt Four Roses nu enkele seizoenen, wat kan je het meest appreciëren aan ons label?

Ik heb inderdaad al een mooie collectie Four Roses bij elkaar, maar het geweldige vind ik, dat alles nog altijd bij elkaar past. 
Ik kan gerust stuks van 2 winters geleden combineren met de nieuwe stuks van nu. HEERLIJK! Gewoon een onuitputtelijke kast met combinaties!

Het zit goed, het is mooi, het is net dat tikkeltje anders. Ik krijg niet anders dan complimenten ook als ik met jullie aanloop

 

Je boek “klein gelukske” is een opkikker en maakt de lezer bewust van eenvoudige positieve dingen, welke dingen geven jou positieve energie?

Aaaah, de kleine gelukskes opmerken geven mij energie! Daarmee dat ik toen begonnen ben ze op te schrijven. Ik kreeg elke keer een zonnestraaltje recht door mijn hart, of zo leek het toch, telkens ik zo eentje kon 'spotten'.

En nu nog, de blaadjes die door de wind van de bomen vallen, alsof ze een dansje doen, een koffie in de zon en een boek, iets kunnen maken met mijn handen en het nadien ook effectief gebruiken (zoals mijn lepeltjes bijvoorbeeld), dat zijn echt geluksmomentjes voor mij. De kindjes die nog een zuchtje slaken als ik ze een nachtzoen ga geven, mijn liefje die 's morgens al koffie heeft klaargezet met een briefje erbij. I LOVE IT.

Als iemand jou nog niet kent, welke film/serie moeten ze dan zeker eens bekijken?

Ik ben dedie die altijd Four Roses draagt! ;-) Ik zou zeggen, misschien vind je 'Beau Sejour' wel fijn om te bekijken. Of binnenkort 'Arcadia'. Als het in 't Frans mag, er loopt nu een reeks op La Une 'Renaissances' waarin ik in 't Frans speel. En op Streamz vind je 'The Window', dat is dan weer in 't Engels. Amai, haha talen genoeg precies als ik het zo zeg!

pictures by StudioNUNU

Read more

LOCAL HERO - Four Roses

LOCAL HERO

Klaartje Busselot is een Belgische illustrator & designer. Haar gedurfde, kleurrijke stijl geeft duidelijk haar passie voor vormen en kleuren weer. Daar was de match met Four Roses wel heel vl...

Meer informatie
Hallo boysmom Lies Vandenberghe - Four Roses

Hallo boysmom Lies Vandenberghe

Lies is sinds corona een ambassadrice van onze collectie. Als Lies langskomt is het altijd een gezellig weerzien en is ze vaak verrast bij het passen, hoe goed een bepaalde kleur of stijl haar staat.

Meer informatie